Het MakAIRsJop team

De MakAIRsJop is een makerspace voor en door defensie personeel. Dit laatste wil dus ook zeggen dat, net zoals in elk ander militaire afdeling, de militairen hun loopbaan carrière doorlopen en dus niet altijd op de zelfde afdeling of basis blijven! En net als de nieuwe technieken die we beschikbaar stellen zal de MakAIRsJop, maar dus ook het team, continue evolueren en doorgroeien. 

Wel is het de bedoeling dat er mensen zijn die het enigszins actief en draaiende houden, mensen bij wie je terecht kan als het materiaal op is of een machine niet meer functioneert. De meest bekende hiervoor is natuurlijk Bas! Het gezicht van de MakAIRsJop! Maar er zijn ook Maker Coaches; Enthousiastelingen met de juiste instelling en mentaliteit, die maar al te graag je verder helpen met je vraag of project. 

Het MakAIRsJop team staat hieronder toegelicht, en ieder heeft zo zijn eigen verhaal geschreven over wat hij/zij doet bij Defensie, maar ook wat hij/zij toevoegt aan de MakAIRsJop en waar jij bij hem/haar voor terecht kunt!

Bas Janssen

Naam Bas Janssen
Defensie onderdeel

Commando Lucht Strijd Krachten (CLSK) / Innovatiecentrum Ambitie Innovatie en Resultaat (AIR)

Functie

Gewoon Bas!

MakAIRsJop

Bas!

Als opstarter van de sjop vind ik het belangrijk dat de ruimte voor iedereen toegankelijk en bruikbaar is. De synergie die ik wil bereiken tussen techniek en mensen gaat op een organische manier: dingen doen op het moment dat het goed voelt. Ik ben generalist dus je mag me alles vragen, weet ik het niet dan zoek ik het uit, maar ga daarna weer door naar iets anders. Mijn achtergrond: MTS Energie-, en Motorvoertuigentechniek, Leopard1 Bergingschauffeur en monteur, Inkoop en SAP (BAM/WSM/PVA) maar vooral het zorgen voor mensen!


Robert Haccou

Naam Robert Haccou
Defensie onderdeel

Commando Lucht Strijd Krachten (CLSK) / Componenten Squadron 981 / Bureau Product Engineering (BPE) Avionica

Functie

Elektronica / Avionica Engineer 

MakAIRsJop

Maker Coach - Voor worksjops & promotie

Met mijn HBO Elektrotechniek (Electronic Information Engineering) opleiding op zak, ben ik nu aan het werk voor Bureau Product Engineering Avionica. Binnen mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in automatisering en microcontrollers. Ook heb ik vier (4) jaar gewerkt als Teacher Assistent voor de wiskunde (calculus) vakken, en heb ik mij lang ingezet voor mijn studie verenging (s.v. WATT) voor het promotie materiaal. Zodoende zet ik mij bij de MakAIRsJop in voor de website, Facebook-pagina, en geef ik worksjops in o.a. Arduino, programmeren en CAD-tekenen.


Bas Verboven

Naam Bas Verboven
Defensie onderdeel

Commando Lucht Strijd Krachten (CLSK) / Vliegtuig- en Helikopteronderhoud Squadron 980 

Functie

F-16 B1.1 Technician

MakAIRsJop

Maker Coach - 3D-printer expert

Bas heeft de 3D-printed Jet Engine gerealiseerd, draaiend, met instelbare toerental en al. Door zijn enthousiasme en opgedane kennis van de machine's in de sjop, ging Bas al mee naar het Science for Humanity evenement om zijn creatie te tonen en het gedachte goed te verspreiden. Ook heeft Bas zich al ingezet om het gedachtegoed te verspreiden op andere vliegbasissen (o.a. Volkel). Als je iets gerealiseerd wilt krijgen met een van de machine's is Bas je man!

Bas is elke maandag avond aanwezig voor hulp en vragen!


Robin - Teken hulp

Robin is zoals hij zelf zegt "vast meubilair" van de MakAIRsJop, en zet hij zich enthousiast in om ons van nieuwe content te voorzien voor in schappen en de bijbehorende verhalen! Naast dit is hij momenteel druk bezig om nu om het hoogst-haalbare certificaat in CAD tekenen te bemachtigen. Het is zijn passie voor het (2D/3D) tekenen waar hij graag mensen in de sJop mee wilt helpen!

 

Heb je hierbij hulp nodig? Druk op de knop hiernaast om ons een mailtje te sturen, of mail ons een met autodesk@MakAIRsJop.nl! Hiernaast staan een tweetal van zijn creaties!