Accessoires rail replacement

"Omdat de MP5K diverse krommingen heeft, is het lastig om alles goed met de schuifmaat en micrometer te meten. Hierdoor heb ik enkel getekend van wat ik kon gemeten. Als dit goed zou zijn, kon ik daaruit verder werken. In dit item moest ook een borgpen komen. Om te controleren of ik de gaten goed gemeten had, heb ik 2 kleine uitsteeksels gemaakt die precies op het center van de borg gat zou moeten uitkomen. In totaal maak ik van dit type 2 versies. Een korte en een lang. De lange is bij gebruik van een silencer. Dit proef stukje is uiteindelijk goed gelukt en het was een goede basis om vanuit te werken."

Verbeter punten:

 • De lengte van de silencer ondersteuning was goed. Enkel vond ik het verstandig om hem 1mm dikker te maken in het vervolg.
 • Had bij dit stuk de ultimaker 2+ gebruikt. Ondanks het feit dat de afwerking beter is bij de ultimaker 3, vind ik het weghalen van het support een stuk lastiger. Tevens de overblijfsels van deze support vind ik een no-go.
 • Voorzijde iets meer naar binnen invullen. Nu kun je de bedrading zien aan de voorzijde als hij gemonteerd zit.
 • Gat maken voor de hop-up te kunnen afstellen zonder dit item te verwijderen.
 • Verder meten en verder uitwerken in de tekening.

Wat is hop-up?

"Een hop-up is een klein rechte of t vormig apparaatje waar de BB in komt vanuit de magazijn. Wanneer de BB d.m.v. veer, gas of luchtdruk weg word geschoten verlaat deze de hop-up, door de bucking+nub naar de inner barrel. Vervolgens verlaat de BB de replica. In of aan de hop-up zit een lever/armpje. Deze is verstelbaar en hieronder zit de nub. De nub drukt tegen de bucking die aan de inner barrel zit en beide zitten ze weer in de hop-up. Doordat je de nub meer op de bucking laat drukken krijgt de BB meer wrijving als je hem schiet. Hierdoor krijgt de BB meer rotatie. Afhankelijk van het gewicht van de BB en de replica kun je dit zo afstellen zodat je de maximale range uit je replica kant krijgen. Bij teveel wrijving en dus te veel spin zal de BB niet verder maar opeen de hoogte kiezen. Te weinig spin zal ervoor zorgen dat je de BB al aardig snel de grond zal zien raken."

Versie 2

"Aangezien ik weet dat het lange model goed was print ik nu nog enkel de korte totdat hij goed is. Scheelt tijd en materiaal. Bij deze versie is hij helaas gestopt. Hij is gestopt op 92%. Heb geen idee waarom maar het apparaat zei dat hij voltooid was. Gelukkig kon ik nu wel testen of het gat goed was. Tevens of de voorkant nu dicht was wanneer hij gemonteerd is. Dit was goed enkel het gat niet. Ondanks ik het gat 0.3mm groter had gemaakt in autoCAD print de printer hem toch kleiner. Hiermee moet ik in de toekomst rekening mee gaan houden wanneer het een goede passing hoort te zijn. De tekst huskie is er ook goed uit komen te zien. Tevens heb ik de 2 geleide rails aan de binnen achterkant verkort van 30 naar 9mm. Tevens heb ik de binnendiameter aan de achterzijde iets vergroot om de passing van het geheel beter te maken."

Verbeter punten:

 • Item nog een keer printen i.v.m. dat hij niet voltooid is. Hierdoor kan ik niet verder bepalen of de bovenkant wel of niet goed aansluit.
 • Gat vergroten voor de borgpen.
 • Geleider-rail meer afronden i.v.m. de passing achterzijde
 • Achter bovenkant iets ruimer maken i.v.m. de passing
 • Meer ruimte creëren voor de fuze.

 

Versie 3

"Item is dit keer wel gelukt met printen en kon deze dat ook goed testen. De uitsparing voor de zekering was goed. Het gat was nu ook groot genoeg incl. de interne afschuiving en de bovenkant reeds meer aangepast. Als laatste had ik een kleine uitsparing gemaakt aan de achterzijde. Klemde teveel bij het monteren. Enkel de bovenzijde iets aanpassen en hij zou goed moeten zijn"

Verbeter punten:

 • Bovenzijde iets meer dicht maken.

Final versie

"Laatste aanpassing gemaakt en het item is gereed. Wanneer de rails binnen zijn kan ik gaten erin boren om deze te monteren."

Met MakAIRsJop groet, Robin