Powerbank houder op picatinny rail

"Ik heb een Mobius cameraatje die op een picatinny rail geplaatst kan worden. Enkel is de levensduur van de batterij slechts 2-3h. Door een powerbank eraan te koppelen kan ik deze verlengen naar 7-8h. Enkel een powerbank vastmaken met ty-raps of tape is niet handig en het oog wilt ook wat. Daarom heb ik in AutoCAD een powerbank houder getekend. Dit soort modellen heb ik niet op internet gevonden. Daarnaast vind ik het zelf ontwerpen ook leuker."

Versie 1

"Doordat het item op 80% was omgevallen is hij mislukt. De Nozzle zat verstopt van de tweede print kop met support materiaal. Ik mis daardoor 2 cm van de achter kant. Verder is het model goed gelukt. Ik heb het model staand laten printen. De voorzijde is minder rond dan ik had getekend. Dit kan komen door het staand heb geprint."

Verbeter punten:

  • Niet op de bolling printen, maar op de achterzijde beginnen.

Versie 2

"Dit keer heb ik het item plat geprint. Wilde niet de kans lopen dat hij weer zou omvallen. De print is hierdoor voltooid. De kopse kant ziet er nu een stuk beter uit. Mooi rond. Enkel had ik nu wel een ander probleem: Het item is krom getrokken. Hoe dit is gebeurd is mij een raadsel. Misschien te warm water gebruik om de filler te verwijderen. Tevens zag ik dat ik enkele modificaties moest toepassen. Als de powerbank erin zit dan zit hij goed en stabiel erin. Enkel ook aardig vast. Het lucht gaat er moeilijk uit bij het indrukken en hoe haal je hem later eruit? Hierdoor heb ik het gat hexagonaal gemaakt. Dan zit hij er nog steeds goed in en het lucht kan er langs ontsnappen. Tevens is de wrijvingsweerstand hierdoor ook minder zodat je hem makkelijker eruit kan halen. Verder heb ik aan de onderzijde een sluifje gemaakt om de powerbank eruit te kunnen duwen. Dit zou ik bij de volgende print toepassen."

Verbeter punten:

  • Item niet meer met te warm water wassen om het support materiaal eraf te wassen…
  • Sluif maken om de powerbank eruit te kunnen halen met een schroevendraaier.

Versie 3

"Versie 3 is goed en nagenoeg zoals het hoorde te worden. De uitsparing en gat van de bout en nut moeten een paar tiende groter worden. Tevens wil ik hem printen met zwarte PLA."

Verbeter punten:

  • Printen in zwart PLA
  • Gat van de bout en nut vergroten
  • Holte maken zodat de schroevendraaier er makkelijker in gaat bij de uitsparing om de powerbank er makkelijker uit te halen.

Versie 4

"Er is iets misgegaan aan het begin van het printen enkel heb ik geen idee wat. De build plate support was goed. Alle support was goed. Maar toch heeft hij de achterzijde van de onderkant schuin geprint."

Verbeter punten:

  • i.v.m. Het lastig stroef monteren op sommige rails de contact oppervlakte van de 20mm rail systeem aanpassen.
  • Golf structuur i.p.v. vlak.
  • Sluif verlengen.
  • Interne diameter achterzijde iets vergroten ivm de powerbank niet overal even dik is.

Final versie

Met MakAIRsJop groet, Robin