WorksJops!

Om kennis te maken met de MakAIRsjop en gebruik te maken van de faciliteiten, vragen we iedereen de basis worksjop te volgen.

 

Naast de basis worksjops bieden we ook verscheidende andere worksjops voor de verdieping van jouw kennis en om het ontwikkel proces te bevorderen! Op deze worksjops zullen deskundigen aanwezig zijn en wat theorie uitleggen en jullie door middel van opdrachten of onderwerpen iets nieuws aanleren. Ons assortiment aan worksjops vind je hieronder, wanneer deze worksjops er zijn kun je terug vinden op onze Facebook pagina!

Basis MakAIRsJop workshop

Tijdens deze worksjop dragen we het gedachtegoed achter de ruimte uit en krijg je de basisuitleg van 3D-printen en lasersnijden. Na deze worksjop mag je zelfstandig aan de gang, met of zonder hulp.

 

Worksjops worden op dinsdag of donderdagavonden verzorgt tussen 18:00 en 21:30. Wil je een keer met je afdeling langskomen dan kan dat in overleg ook overdag plaatsvinden.


3D printen en scannen

Tijdens deze worksjop gaan we dieper in op het proces van het 3D-printen en het 3D-scannen. Hier leer je onder andere meer over:

  • Instellingen Cura;
  • Gebruik printers;
  • Gebruik scanner;
  • Verschillende materialen;
  • Tips en Tricks.

Na wat theoretische uitleg, gaan we bezig in de praktijk!


Lasersnijden en graveren!

Tijdens deze worksjop gaan we dieper in op het proces van het laser snijden en graveren.Hier leer je onder andere meer over:

  • CorelDraw;
  • Gebruik van de lasersnijder;
  • Verschillende materialen;
  • Glazen graveren;
  • Tips en Tricks.

Na wat theoretische uitleg, gaan we bezig in de praktijk!


Verbreed je kennis!

Hoewel er tegenwoordig al genoeg mediums zijn met de nodige achtergrond informatie, tutorials en guides, delen ook wij graag onze kennis met jullie! Dit doen door worksjops te geven over technische diepgang die hoort bij het maken en ontwikkelen. Heb jij altijd al je eigen programma's willen schrijven of je eigen 3D modellen willen uit tekenen?  De kennis die wij hierin hebben delen we graag met jullie! 

Technisch tekenen

Zelf je eigen 3D objecten tekenen? Leer technisch tekenen in 2D en 3D met een reeks aan worksjops met steeds andere onderwerpen en delen van het tekenen. Hier leer je zelf omgaan met een technisch teken programma als Inventor of Solidworks. Tijdens de worksjop wordt er door middel van een deskundige steeds een deel uitgelegd, en ook samen geprobeerd! 

C-programmeren

Altijd al willen leren programmeren? Leer de basis principes tijdens de reeks C-programmeren worksjops. In deze worksjop maak je kennis met de wereld van C-programmeren in Visual Studio door een programma te schrijven voor in het command window, of bouw zelfs een grafische interface! De onderwerpen worden verdeeld over verschillende avonden, en ook hier zal er een deskundige aanwezig zijn om de uitleg te geven en je er door heen te loodsen!


Arduino

Ga hands-on aan het werk in deze worksjop met de Arduino. Het is een combinatie van basis elektronica en (versimpeld) C-programmeren die in een praktische wijze je wordt aangeleerd door onze deskundige collega's van Avionica! Verschillende onderwerpen komen aan bod over verschillende avonden die je uiteindelijk samen een geheel vormen tot je eigen robot!

Raspberry Pi

De snellere, krachtigere en meer geadvanceerdere broer van de Arduino is de Raspberry Pi. Ook hier geld weer een combinatie van basis elektronica en programmeren in of C of in Python. Koppel je grafische interface aan hardware en het internet, en maak je eigen Internet of Things Device!