Raspberry Pi

Wat is Raspberry Pi? Raspberry Pi is een System on a Chip (SoC) geïntegreerd op een Printed Circuit Board (PCB). Uiteindelijk wat dit betekend, is dat het een kleine computer is met zijn eigen microprocessor (CPU en GPU), die gebruikt kan worden om andere systemen aan te sturen. De Raspberry Pi is veel sneller en krachtiger dan de Arduino, kent meer toegepaste peripherals zoals USB en HDMI mogelijkheden, en runt op een Operating System (OS) van Linux. Maar ook een versie van Windows 10 is er op te verkrijgen! De General Purpose Inputs en Outputs (GPIO) van de Raspberry leveren echter wel minder vermogen.

Met de Raspberry Pi kan je je huis beveiligen door hem te verbinden met bewegingssensoren en camera's, je huis automatiseren door hem te verbinden met servo's om de lamellen te besturen en relays om het licht aan en uit te schakelen. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt, van een simpele NAS waarmee je films kunt kijken, tot een retro spelcomputer!

Hoe werkt het?

Hoe werkt het? Het is een PC, en hiervoor heb je een muis, een toetsenbord, en een scherm nodig. Je hebt ook een SD card nodig, waar de operating system op staat. Voeg deze componenten samen met de Raspberry Pi en je hebt een computer. Dan resteert alleen nog programma's die je zelf maakt,om de Raspberry Pi dingen (automatisch) te doen naar jouw ontwerp! Ook kan je er software op zetten en er mee op het internet surfen. Momenteel gebruiken wij de Raspberry Pi voor onze demonstraties en worksjops op evenementen, waar de Raspberry Pi gebruikt wordt om de Arduino te programmeren!

Onze worksjops

In onze worksjops van de Raspberry Pi helpen we je steeds een project, met een aantal componenten, te gebruiken en hier ook de code voor te vinden, schrijven en gebruiken. 

Zo leren we je onder andere:

  • Uitdenken van je programma structuur
  • Programmeren in C
  • Basis elektronica
  • Prototypen met Raspberry Pi

Interesse?

Heb jij interesse in een worksjop van Arduino? Hou de evenementen op onze Facebook pagina in de gaten! Of heb je liever een mail notificatie voor de eerst volgende sessie? Stuur dan een bericht door middel van het onderstaande contact formulier! 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.





Presentaties