MAKERSDAGEN17


In samenwerking tussen Defensie en Politie worden op dinsdag 12 en woensdag 13 september 2017 de Makersdagen georganiseerd, zowel voor de echte nerds als collega’s die willen ervaren hoe de steeds toegankelijkere en goedkopere technologie het voor iedereen mogelijk maken zelf oplossingen te bouwen.

 

Deze dagen bieden je de mogelijkheid om niet alleen te ervaren dat in iedereen een maker schuilt, maar ook om deze kennis in- en met een nieuw netwerk te vertalen naar operationele oplossingen. Waarbij instructables.com soms effectiever is dan het inschakelen van een high-tech bedrijf! Tijdens deze dagen is er vrij gebruik te maken van alle technieken en materialen die worden aangeboden door de MakAIRsjop!

 

Samen gaan we aan de slag om praktische robots te bedenken en bouwen, die zowel onze- als jouw uitdagingen het hoofd gaan bieden! De robots durven de uitdaging aan, jij toch ook?

 

Tot maximaal 50 personen kunnen worden begeleid in het samen bouwen van praktische robots met verschillende sensoren (tast, zien, luisteren, netwerken, interacteren). 

Doelen

  1. Opbouwen en versterken van (organisatie-overstijgend) netwerk tussen mensen in schaarse, specialistische en verwante expertises.
  2. Uitwisselen van praktische kennis.
  3. Samen oplossen van, ontwikkelen of bouwen aan uitdagingen (waarvoor men in het eigen onderdeel tijd tekort komt of bepaalde expertise ontbeert).
  4. Nieuwe toepassingsideeën en vaardigen opdoen!

Aan het eind van dag 2 laat je je robot een challenge doorlopen! Dit is bedoeld voor zowel mensen die verbreding zoeken als mensen zonder digitaal-technische achtergrond, maar met affiniteit en interesse. Mensen die door de discussies en het doen een bredere vertaling kunnen maken naar operatie. 

 
Hoe was het: