VSV Breda Airshow 2017


De VSV Breda Airshow is een initiatief van Breda International Airport NV en VSV ‘Leonardo da Vinci’. Het evenement werd in 2017 voor de derde keer gehouden. En naast alle vliegtuigen en helikopters die rond vlogen, stond ook de Koninklijke Luchtmacht met genoeg bezienswaardigheden op het evenement! 


Ook de MakAIRsJop was aanwezig!

Op het Luchtmacht plein stonden wij met een laser snijder, 3D printer en elektronica voor het geven van korte introductie worksjops! 

Het bood ons de kans om de nieuwe technieken te presenteren aan zowel burger publiek, als onze collega's van andere locaties! Met verhalen over hoe wij de toekomst van deze technieken ook in gebruik zien bij de Konainklijke Luchtmacht, in uitzend gebieden maar ook op de verscheidende basissen! Je kon bij ons ook terecht voor een gepersonaliseerde F-35 met je eigen naam erin gegraveerd gesneden uit hout. Leuk voor de kinders!


De korte Arduino introductie worksjop

Door middel van een groot scherm en een headset gaven we het publiek wat te doen aan een van onze vier Arduino demo set-ups!

Links staat het demo-bordje weergegeven met daarop een Raspberry Pi, een Arduino en een breadboard. De Raspberry Pi, aangesloten op een beeld-scherm fungeerde als de PC voor het programmeren van de Arduino. Dan samen met wat losse componenten en jumper kabels kon het publiek mee doen aan het maken hen eerste Arduino project! Het laten knipperen van een externe LED.

Samen met het publiek gingen we er stapsgewijs door heen, beginnend met het aansluiten van de componenten. Daarna het programmeren, en dan kon er getest worden! 

Mocht u interesse hebben, hieronder is de presentatie terug te vinden! (Helaas zonder audio) Dan kunt u het zelf ook thuis proberen, mits u een Arduino heeft.


Download
Korte Arduino introductie worksjop powerpoint
Arduino - Introduction NEW PPTX.pptx
Microsoft Power Point presentatie 1.5 MB