MP-5k Attributen

Een best bijzonder project, die van Robin. Robin is namelijk bezig voor zijn hobby; airsoft! Een militaire simulatie sport, die ook beoefend wordt door veel burgers en niet-defensie personeel. Te vergelijken met een First Person Shooter game, maar dan in real life! Een sport waar je met behulp van airsoft replica's, die plastic balletjes schieten, de objective probeert te behalen. Zelf is Robin militair, maar dat weerhoudt hem niet om de sport te beoefenen.

Verschillende scenario's kunnen er worden uitgespeeld met airsoft. Zo heeft Robin speciaal voor Close Quarter Battles (CQB's) en nachtspellen de MP-5k aangeschaft. En voor deze MP-5k is hij attributen aan het tekenen en printen. Deze tekent hij volledig zelf in AutoCAD! En hiermee voegt hij extra functies toe aan zijn airsoft replica om de strijd aan te gaan, dag en nacht.


Let op: 

Het moet even gezegd worden, en graag leggen we extra nadruk op het volgende:

  • Het gaat hier niet gaat om het printen van attributen voor op dienstwapens...
    Dat is namelijk strafbaar!
  • Nor gaat het om het printen van wapens zelf, of iets dat er op lijkt...
    Dit kost je je baan bij Defensie!

Het gaat hier nadrukkelijk om attributen voor een airsoft replica van een NABV lid. Dit is echter wel een goed moment om deze punten aan te stippen, denk dus altijd goed over wat je maakt en hoe! Zeker gezien veiligheid momenteel hot-topic is bij Defensie.

De MakAIRsJop is niet verantwoordelijk voor wat er gemaakt wordt, of wat er daarna mee gedaan wordt. Vragen over de regelgeving in Nederland omtrent de wapenwet, airsoft, etc? Robin weet er van alles van af!Met deze disclaimer achter de rug.. Lees hieronder dan ook het verhaal van Robin zelf, met daarin zijn plannen, ervaringen en de individueel uitgewerkte stukken: 

"Zoals eerder vermeld ben ik dus Robin. Bij Airsoft hebben er vele ook een bijnaam en zodoende ik dus ook namelijk “HUSKIE”. Daarom dat ik ook mijn eigen ontwerpen deze naam erop heb gezet. Sinds 2016 ben ik met deze sport begonnen. Omdat het leuk en weer eens wat anders is. In 2017 wilde ik me aansluiten bij een team. Deze heb ik na veel zoeken ook gevonden namelijk B.A.D. (Brabantse Airsoft Division). Een leuke, gezellige maar ook serieus als het moet airsoft team.

 

Nu was ik begonnen met een M4 en een Glock. Op het openveld is de M4 goed enkel bij Close Quarter Battle's (CQBs) is hij gewoonweg te lang. De Glock kan op zich wel, maar daarop passen geen accessoires en ik gebruik deze puur als back-up. Eerst wilde ik m'n M4 aanpassen met andere rails en barrels maar dat werd een te hoge kostenpost en elke keer veel werk. Tevens wilde ik naast CQB ook gaan beginnen met nacht battles.

 

Toen zag ik de MP-5K. een leuke kleine SMG (sub machine gun) en ik was verkocht. Enkel miste deze nog wel een aantal dingen die ik wel erop wilde hebben. Nu keek ik rond wat er te vinden was op het internet bij shops over de hele wereld maar het was het net niet of erg duur.

 

Nu werd ik door een collega geattendeerd dat de MakAIRsJop bestond. Blij als een klein kind zag ik het licht en zag vele oplossingen voor mijn MP-5K. Nu de MakAIRsJop cursus te hebben gevolgd ben ik meteen begonnen met ontwerpen op AutoCAD van Autodesk.

 

Nu ben ik tijdens het ontwerpen en productie van deze items tegen verschillende problemen gestuit. Dit kwam door verschillende redenen; ontwerp fout, verkeerde berekening, de printer die een bepaalde nauwkeurigheid tolerantie heeft, ect ect. Maar als je iets wilt en je wilt het goed hebben dan moet je dat voor lief hebben en heel veel geduld. Voor dit project wilde ik de volgende items creëren:" - Robin

Het resultaat:

"Op de rail replacement heb ik de 3 picatinny rails gemonteerd. Normaal zou ik de powerbank aan de onderzijde plaatsen. Enkel was dit vervelend als ik de MP-5k beet had. Daarom is deze verplaatst naar de zijkant. Aan de onderzijde tijdelijk deze handvat erop gezet. Deze heb ik op het net gevonden. Ben niet helemaal tevreden over dit handvat en zal in de toekomst een eigen versie maken. Voor de stevigheid zal ik dan wellicht dit handvat, samen met de rail replacement, tot een geheel te smelten. Verder ben ik blij met het resultaat van dit project."


De individuele stukken

Wat Robin zoal voor zijn MP-5k heeft uitgewerkt in AutoCAD zie je hier onder individueel toegelicht, klik simpelweg op de foto en lees over Robin zijn proces en ervaring! Hier staan ook zijn verbeter punten in met hier en daar een tip voor de enthousiaste tekenaar of printer!

Powerbank houder op picatinny rail

Red dot protectorAccessoires rail replacement

Dual magazijnhouder